Tudi naša šola je vključena v vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se ga izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o pomenu uživanja doma pridelane hrane in spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.
Dan slovenske hrane smo na naši šoli obeležili tako, da smo organizirali »razširjeni« Tradicionalni slovenski zajtrk. Poleg kruha, mleka, masla, medu in jabolka smo učencem ponudili še raznovrstne namaze in zelenjavo, jogurte, sire in suho salamo.
K sodelovanju smo povabili lokalne pridelovalce, ki so se našemu povabilu prijazno odzvali. Učenci so z veseljem zaužili domačo hrano. Spoznali so, da je hrana, pridelana v bližnji okolici, res bolj kvalitetna in okusna, saj ne potrebuje dolgega transporta. Opozorili pa smo jih tudi, da je bolj zdrava hrana tista, ki ne vsebuje ojačevalcev okusov, umetnih barvil in konzervansov.
Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, ki so pomagali pri pripravi Trdicionalnega slovenskega zajtrka.
Nosilka naloge: Blažka Ravnikar
no images were found