Skoči na glavno vsebino
Select Page

Prometna varnost

Izredno razgiban in hiter utrip življenja ima za posledico tega zelo živahen promet. Ogroženost otrok v prometu je vsako leto večja. Veliko udeležencev v prometu se žal ne zaveda vseh nevarnosti v prometu, zato jih je potrebno na to opozoriti.

Vsi udeleženci v prometu moramo izvajati posamezne varnostne ukrepe v prometu, če želimo, da bo ogroženost otrok čim manjša.

S prometno vzgojo zato začenjamo že prvi šolski dan, od prvega razreda dalje.

Otroci spoznajo vlogo in pomen rumene rutice in kresničke. Spoznajo svojo najvarnejšo pot v šolo in jo pravilno prehodijo v spremstvu učitelja in staršev, v zvezi s prometno varnostjo se srečajo tudi s policistom.

Šola ima za večjo varnost svojih učencev izdelan NAČRT ŠOLSKIH POTI.

Pomembna aktivnost, ki na šoli poteka že vrsto let, je tudi teoretično in praktično usposabljanje za vožnjo s kolesom v 5. razredu.

Sodelujemo z občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP), katerega članica je učiteljica Alenka Magajne Germ, ki je tudi koordinatorica prometne vzgoje na šoli.

PEŠBUS –  aktivna pot v šolo pomeni, da otroci v šolo pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju. Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo.

(Skupno 612 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost