Skoči na glavno vsebino
Select Page

Poslovnik

KNJIŽNIČNO GRADIVO
Knjižnično gradivo si v knjižnici lahko izposojajo le učenci in delavci OŠ IVANA GROHARJA.
Gradivo knjižnica izposoja na dom ali v čitalnici.

ČLAN KNJIŽNICE
Član knjižnice je lahko vsak učenec ali uslužbenec OŠ IVANA GROHARJA.

IZPOSOJA IN IZPOSOJEVALNI ROK UČENCI – Izposojevalni rok za vsa gradiva je 14 dni. Isto gradivo se lahko podaljša največ enkrat. Izposoja je brezplačna, ne glede na število izposojenih enot. Izposoja na dom ni možna pri prezenčnem gradivu (enciklopedije, leksikoni, atlasi…). Videokasete in avdiokasete izposojamo le za potrebe pouka.

UČITELJI – Za strokovne knjige je izposojevalni rok neomejen, za leposlovje in drugo literaturo pa 14 dni.

POŠKODOVANO, IZGUBLJENO ALI UKRADENO GRADIVO
Poškodovano, izgubljeno ali ukradeno gradivo, ki ga je mogoče nadomestiti z novim, bralec nadomesti z enako novo enoto. Če to ni mogoče, pa s primerno odškodnino ali drugačno novo enoto.

RAČUNALNIK V knjižnici je tudi računalnik z dostopom na internet. Uporabnik se mora pred uporabo vedno vpisati v zvezek pri knjižničarki.

RED V KNJIŽNICI
Knjižnica je kulturni prostor, v katerem se zahteva temu primerno obnašanje. Obiskovalci knjižnice morajo posebej paziti, da ne motijo učencev v čitalniškem delu knjižnice. Kadar potrebujete več gradiva (npr. za izdelavo seminarske naloge…), se predhodno dogovorite s knjižničarko, da temeljito pregleda gradivo in vam ustrezno pomaga. Učenci v knjižnico ne prinašajo hrane in se v njej ne zadržujejo v času, ko imajo pouk.

(Skupno 1.713 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost