Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z avtobusom smo se odpeljali proti Ljubljani in pri izvozu Unec zapeljali z avtoceste. Pri CŠOD domu Rakov Škocjan smo  se razdelili v dve skupini. Ena si je najprej ogledala podzemni del in sicer Zelške jame in  Mali naravni most. Druga pa si je ogledala značilnosti porečja reke Rak z vsemi značilnostmi kraškega sveta,  rastlinstva, pomena žag. Nazadnje smo prečkali most želja. Po eni uri smo  imeli vsi malico nato pa smo nadaljevali z ogledi. Po malici sta se skupini zamenjali.

Vodički sta nam  pokazali še, kako ugotovimo, da je kamnina iz apnenca. Ogled smo zaključili pri Velikem naravnem mostu.

Nato smo se z avtobusom odpeljali do Dolenjega Jezera, kjer smo najprej imeli malico.  Tu  smo na maketi videli, kako nastaja in presiha Cerkniško jezero. Ogledali smo si prikaz delovanja bruhalnikov in požiralnikov in multivizijo: Jezero v štirih letnih časih. Po končanem ogledu muzeja, smo se odpeljali proti Škofji Loki.

Otroci so z zanimanjem poslušali, tudi  vreme nam je bilo kar naklonjeno, razen jutranjega mraza in vetra. Na naravoslovnem dnevu je bilo 44  učencev.

Utrinke si oglejte v galeriji.

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost