Skoči na glavno vsebino
Select Page

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Novo šolsko leto se bo pričelo v sredo, 1. septembra 2021.

Sprejem za učence prvega razreda s prireditvijo bo na matični šoli ob 9.00 v telovadnici šole. Ob 8.45 se zberete učenci in starši posameznega oddelka pred zunanjim vhodom v telovadnico, kjer vas bodo sprejele naše učiteljice in vas popeljale v telovadnico skozi zunanji vhod na varni varnostni razdalji in z zaščitno masko. Pripravili smo kratek kulturni program, staršem pa bomo posredovali nekaj osnovnih informacij.

Sprejem prvošolcev na PŠ Tadeusz Sadowski Bukovica bo ob 10.00, na PŠ Sv. Lenart ob 11.00.

Pouk za učence od 2. do 9. razreda se bo ta dan pričel ob 8.20 uri. Šolska vrata bomo odprli ob 8.00 in učenci vstopate v šolo po naslednjem razporedu. Učenci od 2. do 4. razreda skozi garderobo razredne stopnje po naslednji časovnici: 2. razred ob 8.05, 3. razred ob 8.10, 4. razred ob 8.15.

Učenci 5. in 6. razreda se zberete na športnem igrišču za šolo ob 8.00, kjer vas bodo sprejeli razredniki/sorazredniki in vas popeljali v matične učilnice.

Učenci od 7. do 9. razreda bodo vstopali skozi garderobo predmetne stopnje po naslednji časovnici: 8. razred ob 8.05, 7. razred ob 8.10 in 9. razred ob 8.15. Pred vhodom jih bodo sprejeli razredniki in jih popeljali v matične učilnice, saj imajo nekateri oddelki  druge kot lansko leto in so razvidne na urniku za prvi šolski dan.

Prvi dve uri boste imeli razredni uri, nato pa učenci od 2. do 5. razreda pouk po urniku do 11.50 (4 ure), učenci od 6. do 9. razreda pa do 12.40 (5 ur). S sabo že prvi dan prinesite vse potrebne šolske potrebščine.

Urnik pouka za prvi šolski dan:

Objavljen je tudi na vhodnih vratih šole.

Jutranje varstvo prvi šolski dan ne bo organizirano.

Za učence vozače, ki se pripeljete s kombijem bo organizirano jutranje varstvo v večnamenskem prostoru šole 7. 10 dalje.

Podaljšano bivanje

Za učence od 2. do 5. razreda, ki ste se prijavili za podaljšano bivanje, bo le to organizirano takoj po pouku do 16.00 ure. Starše prosimo, da se pogovorite z otrokom, do kdaj bo prvi dan ostal v podaljšanem bivanju. Učencem to zapišete v beležko.

Prehrana

Malica bo organizirana že prvi dan za vse učence, kosilo pa za učence v podaljšanem bivanju in ostale učence, ki se bodo prijavili ta dan na kosilo do 9.00.

Šolski prevoz

Avtobusi in kombiji pripeljejo v šolo po voznem redu druge vožnje, ki je objavljen na spletni strani šole in oglasni deski pred šolo. Po zaključenem pouku pa odpeljejo ob 12.50.

Za prevoz s šolskim avtobusom otroci potrebujejo vozne karte, ki jih izda Arriva Alpetour d. o. o. in jo posameznik uporablja do zaključka šolanja na OŠ Ivana Groharja. V primeru, da otrok vozno karto izgubi, morate starši naročiti novo na avtobusni postaji Škofja Loka.

Za učence, ki se bodo v šolskem letu 2021/2022 s šolskim avtobusom vozili prvič, bomo vozne karte naročili na šoli in jih bodo dobili v prvem tednu pouka. S prevoznikom je dogovorjeno, da se do izdelave vozne karte, učenci vozijo brez njih. Uporaba mask je obvezna tudi pri vožnji z avtobusom in kombiji.

Zaradi korona virusa moramo upoštevati naslednje higienske in preventivne ukrepe:

V šolo lahko vstopajo le zdrave osebe: učenci, zaposleni, obiskovalci starejši od 15 let pa morajo izpolnjevati pogoj PCT.

V skupnih prostorih šole (hodniki, jedilnica in večnamenski prostor, garderobe) je nošnja mask obvezna za vse učence in učenke od 1. do 9. razreda, učenci in učenke od 6. do 9. razreda jo morajo nositi tudi v učilnicah pri pouku. Maske učencem zagotovijo starši.

Učenci od 7. do 9. razreda se lahko prostovoljno samotestirajo v skladu s Pravilnikom o načinu izvajanja samotestiranja in okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Na spletni strani šole je objavljen tudi protokol, ki zajema organizacijo dela ter ravnanje in zadolžitve posameznikov.

Srečno.

(Skupno 1.573 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost