Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 11. 4. 2019 smo se z učenci naše otroške folklorne skupine Groharčki  udeležili območne folklorne revije v dvorani v Železnikih. Na reviji je nastopilo osem otroških in dve odrasli folklorni skupini z občin Železniki, Škofja Loka in Žiri.

Za mlade folkloriste je nastop na reviji najpomembnejši nastop v šolskem letu, saj jih pridejo pogledat  strokovnjaki s področja kulturne dediščine. Zelo veseli smo bili tudi velikega števila ostalih gledalcev, posebej naših staršev, dedkov in babic. Na nastop smo se skrbno pripravljali vse leto, pospešeno pa zadnjih 14 dni, ko so bili plesalci in godec še posebej delavni. Nastopili smo s plesnim spletom katerega rdeča nit je bil mlinček, tako pevsko kot plesno. Zapeli smo pesem Ob bistrem potoku, zaplesali pa kar tri plese Mlinček, Mrzulin in Kovtre. Seveda pri otroški folklorni skupini ne smejo manjkati igre, ki jih z veseljem vključujemo v naše plesne postavitve. Tokrat je bila to igra Ribič ribice lovi.

Nastop nam je odlično uspel. Strokovna komisija je pohvalila naše delo, za tiste male napakice pa nam dala nekaj koristnih nasvetov. Učenci so suvereno in ponosno zastopali našo šolo, za kar jim mentorici Urša in Tina izrekava veliko pohvalo in se z njimi veseliva prihodnjih nastopov.

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost