Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 14. januarja, smo z učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja obiskali Srednjo gostinsko in turistično šolo v Radovljici. Naš cilj je bil spoznati šolo, izobraževalne programe za turistične poklice, pomen bontona v turizmu za turistične delavce in turiste in Radovljico.

Pred šolo so nas ob dogovorjeni uri pričakali in prijazno sprejeli dijaki četrtega letnika  programa turistični tehnik. Povabili so nas v šolske prostore. Dijaki triletnih programov gastronomski tehnik in hotelir so nam pripravili in postregli z okusnim kosilom, ki je bilo zelo okusno, lepo pripravljeno in barvito usklajeno na krožnikih od hladne predjedi, glavne jedi do sladice. Predstavili so nam pravila pri strežbi. Dijaka smeri natakar sta se predstavila s svojo uniformo, brez katere ni strokovne postrežbe in pogrinjke, ki so jih pripravili za nas. Profesor strežbe je vse dopolnil še s pravili bontona pri mizi in v restavraciji na splošno. Odgovarjal je na naša vprašanja, posebno o poteku šolanja in programih, ki jih šola ponuja srednješolcem.

Dijaki so nas vodili na ogledu šole. Pogledali smo si učilnice, knjižnico, večnamensko dvorano, kuhinjo z jedilnico in telovadnico. Ogled so popestrili še s kakšnim zanimivim dogodkom, ki se je njim zgodil v času šolanja.

Za nas so pripravili tudi kviz. Razdeljeni v skupine smo odgovarjali na kar 50 vprašanj, nekatera so bila zelo resna in zahtevna, nekaj je bilo bolj zabavnih in lahkih. Nagrada je bila sladka – čokolada Gorenjka.

sdr

dav

 

 

Mentorica Branka Svoljšak

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost