Skoči na glavno vsebino
Select Page

V šolski knjižnici smo cel mesec posvetili ljubezni. Na to tematiko sem februarja pripravila dve razstavi, saj smo najprej praznovali Prešernov dan, potem pa še Valentinovo, ko se po starih legendah snubijo in ženijo tudi ptički. Znan je pregovor, ki pravi, da ima sveti Valentin ključe od korenin.

Naš najbolj znani pesnik France Prešeren je svoje ljubezenske pesmi posvetil Primičevi Juliji, njegovi neuslišani ljubezni. Usoden je bil že prvi pogled na Trnovem, ko ga je popolnoma prevzela. Njegova brezmejna ljubezen je izražena v Poezijah, najbolj v Sonetnem vencu.

Sredi februarja smo prebirali najstniške ljubezenske pesmi. Učenci so z veseljem in ljubeznijo ustvarili srčke, ki so razstavo ljubezenskih pesmi še dodatno popestrili.

Izvedla sem tudi ure pravljic za prvošolčke, drugošolce in za tretje razrede, na katerih smo dobili odgovor na vprašanje zajčka Rjavčka: »A veš, koliko te imam rad?«. Učenci so med doživetim poslušanjem posnemali zajčka in tako kot on iztegovali tačke, kolikor daleč so mogli. Zaključili pa smo z mislijo zajca Rjavca, da njegova ljubezen seže prav tja do Lune-IN NAZAJ! Avtor te priljubljene slikanice je Sam McBratney.

Naš mesec smo zaključili na dan žena z uro poezije, kjer smo spoznali tudi naše odlične pesnice.

knjižničarka Anica

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost