Select Page

Kuhar Jani Klemenčič je učence seznanil s sestavinami, ki jih uporabljamo za  izdelavo kruha. Predstavil jim je  žitarice in njihove lastnosti. Spoznali so tudi vrste kruha in pekovskega peciva  ter dodatke, ki jim jih dodajajo.

Potem je zamesil testo za pekovsko izdelke.

Iz vzhajanega testa so učenci izdelovali različne pekovske izdelke (pletenice, polžke, žemlje…). Te izdelke smo spekli v učilnici za gospodinjstvo.

Pri delu so uživali, bili so ustvarjalni in slastne dobrote so ob koncu tudi pojedli.

Učenci so nato po skupinah ustvarjali na temo  o kruhu. Pisali so pesmice, sestavljali rebuse,  uganke, spise, raziskovali zgodovino kruha. Nekateri so doma spekli različne vrste kruha, ga razdelili med sošolce in jim predstavili potek priprave.

Že med samim delom smo vse tudi fotografirali. Nato smo fotografije prenesli na računalnik. Spoznali smo nekaj osnov fotografije, razliko med fotografiranjem s telefonom in fotoaparatom. Nato smo si ogledali program za obdelavo fotografij PhotoFiltre in njegovo uporabo, saj smo obdelali nekaj fotografij tehniškega dne in jih pripravili za objavo na spletni strani šole.

 

                                                                                    Blažka Ravnikar, Janez Beguš, Jani Klemenčič

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost