Skoči na glavno vsebino
Select Page

“Kdo ne bi imel mehkega perja in kril, da bi vzletel s Hišo selivko, ki je doma povsod, kjer se imamo dobro?!”
Marko Kravos

Zbirka za prvorazredne punce in fante je bogatejša za še en nov naslov. Najmlajša članica je knjiga Hiša selivka Marka Kravosa z ilustracijami Erike Cunja. Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS je že 9. leto zapored omogočilo, da so slikanico prejeli prav vsi prvošolci v Sloveniji in slovenski otroci zunaj njenih meja. Najmlajše šolarje in njihove družine so povabili k branju z darilnim natisom slikanice. Podelitev prvošolčkom je bila vseslovenski dogodek, saj smo na vseh šolah slikanice razdelili ob zaključku šestega Nacionalnega meseca skupnega branja, v Tednu otroka® (2.-8. oktober). In se na ta način poklonili letošnji 70-letnici delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenija. SPOROČILO ZA JAVNOST MARKA KRAVOSA najdete na tej povezavi:

Na vseh treh podružnicah so slikanice razdelile razredničarke, na matični šoli pa sem prvošolce danes povabila še na uro pravljic. Slikanico sem podarila tudi prvošolki, ki se izobražuje na domu. Nekaj utrinkov s podelitve:

17. septembra smo na vseh slovenskih osnovnih šolah začeli 64. bralno leto, in tako z branjem počastili dan zlatih knjig.

“Bralna značka vam odpira vrata: le pogumno v svet dogodivščin in dobrega okusa!”
Marko Kravos, predsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

knjižničarka Anica

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost