Skoči na glavno vsebino
Select Page

DAN ZLATE PENTLJE

15. februar je mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Odzvali smo se vabilu društva Junaki 3. nadstropja, k sodelovanju pri ozaveščanju o raku pri otrocih in mladostnikih.

Pripeli smo si zlate pentlje in izkazali spoštovanje vsem Junakom in Junakinjam: otrokom in mladostnikom, ki se pogumno spopadajo z rakom, vsem, ki so premagali otroškega raka in njihovim družinam. Pogledali smo tudi kratek film, kjer otroci predstavijo svojo bolezen in stiske, s katerimi se srečujejo. To so Junaki 3. nadstropja.

Letošnja tema je »veriga dobrega počutja«, ki simbolizira pomen dobrega počutja in zdravja. Da se zavem, kako pomembno je biti zdrav in imeti možnost početi stari, ki nas veselijo. Obenem pa veriga dobrega počutja tudi za otroke z rakom predstavlja upanje in moč, da bo njihovo otroštvo spet prijazno in dobro.

Naše verige smo skupaj z dobrimi željami poslali na Pediatrično bolnišnico v upanju, da bodo polepšale dni vsem, ki se trenutno zdravijo, jim vsaj malo olajšale naporno zdravje in jih razvedrile.   

Zapisala Nina Zupanc

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost