Skoči na glavno vsebino
Select Page

1. DAN – SREDA

Srečno smo prispeli na kmetijo. Takoj ob prihodu smo spoznali gospodarja Lada in gospo Olgo, ki sta nam predstavila svojo kmetijo. V hlevu pa nas je pričakalo pravo presenečenje. Ena krava je kmalu po našem prihodu povrgla telička. Občudovali smo ga, kako je bil še nebogljen in nekaj ur kasneje se je že poskušal postaviti na noge. Dopoldne smo si ogledali tudi, kako se naredi oglarska kopa in kako se pridobi oglje.

 

Pred kosilom smo se vselili v sobe, kjer smo po kosilu malo počivali in se igrali. Popoldne nam je gospa Olga pokazala, kako se naredi punčka iz cunj in vsak je potem izdelal svojo. Po malici smo spoznavali živalske družine in rešili učni list, se igrali na velikih igralih.

 

 

 

 

Po večerji smo si po tuširanju oblekli pižame, ker nas je čakal ples v pižamah. Po pravljici smo utrujeni kar hitro zaspali.

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.

2. DAN – ČETRTEK

Za nami je pester in zanimiv dan. Dopoldne smo se po zajtrku odpravili na športni dan na Stari vrh. G. Lado nas je razveselil, ko je pred hišo parkiral traktor s prikolico in nas povabil na vožnjo s traktorjem. Tako nam je del poti prihranil. Vseeno smo se pognali v klance proti Staremu vrhu. Med potjo smo ob robu gozda nabrali smrekove vršičke za sirup. Na vrhu smo se razgledali po okolici in se posladkali s sladoledom. Preizkusili smo tudi igrala – tobogane in gugalnice. Na poti nazaj smo se ustavili na jasi, kjer smo se še malo poigrali. Ko smo zavili na čudovit travnik, poln travniških cvetlic, smo spotoma spoznavali še travniiške rastline.

Nekoliko utrujeni smo se vrnili na kmetijo, kjer nas je ža čakalo okusno kosilo. Po počitku pa spet akcija: pletenje košaric, grabljenje trave, iskanje travniških rastlin, priprava smrekovih vršičkov, jahanje konja, molzenje.

Smo si zaslužili večerjo, kajne? In to res okusen mlečni riž iz domačega mleka. Pojedli smo vsak vsaj dva krožnika. Po večerji nas je obiskal g. ravnatelj, ob tabornem ognju pa smo pred spanjem zapeli še nekaj pesmi. Pospali smo 5 minut po pravljici za lahko noč.

Galerija slik

 

 

3. DAN – PETEK

Po nevithni noči smo se prebudili v sveže petkovo jutro. Dan smo začeli z jutranjo gimnastiko, potem smo že zadnjikrat pospravili naše sobice za ocenjevanje. Že pred zajtrkom smo šli gledat, kako se zamesi kruh. Gospa Olga ima velik mešalni kotel, kamor je stresla moko, vodo, sol in kvas za krušno testo za toliko hlebcev kruha, kot je nas v razredu in še za doma. Videli smo, kako stroj pomaga zamesiti testo. Testo je nato vzhajalo, mi pa smo medtem pojedli zajtrk, spakirali svojo prtljago za domov, se igrali na igrišču, dokler ni prišel čas, da smo oblikovali hlebce kruha. Po skupinah smo se zbirali v pekarni, kjer je vsak dobil svoj del testa, ki smo ga nato ročno gnetli, pomokali in dali potem v košarice, da so naši hlebčki še enkrat vzhajali. Čez nakaj časa, ko so hlebčki dovolj narasli, smo jih šli vstavit v peč. Vsak je svoj hlebček dal gospe Olgi, ki ga je stresla na lopar in vstavila v vročo peč. Ko so bili vsi hlebčki v peči, smo peč zaprli in pustili, da se je spekel kruh.

Medtem pa smo na igrišču pogledali, kdo je bil najbolj priden pri pospravljanju sobe. Kar dve sobici, medvedki in pingvini, sta zasedli prvo mesto in si tako prislužili prvo nagrado. Tudi vsi ostali so bili za svoj trud nagrajeni.

Tudi kosilo se je medtem že skuhalo, zato smo šli v jedilnico. Po kosilu smo se poslovili od prijaznih gostiteljev, vsak je prevzel svoj pečeni hlebček kruha. Mmmm, kako je dišalo. Poslovili smo se tudi od živali v hlevu, se vkrcali na avtobus, pomahali Podmlačanovim in se odpeljali domov staršem v objem.

Fotogalerija

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost