Zimski športni dan bo potekal v četrtek, 15. 2. 2018

SMUČANJE – STARI VRH

Odločili smo se za Stari vrh zaradi obilice snega. Vsi, ki boste počakali na parkirišču se dobimo na parkirišču ob 8.30.

Odhod izpred šole ob 8. uri, odhod s smučišča ob 13.15 .

Ne pozabite na smučarsko opremo, ki se sestoji iz smučarskih palic, čevljev, smuči, čelade, očal in primernih nepremočljivih oblačil. Učenci, ki ne bodo ustrezno športno opremljeni, se smučanja ne bodo mogli udeležiti.

Učenci smučajo organizirano, v skladu z navodili učitelja, ki vodi skupino. Obnašajo se odgovorno in skrbijo za varnost soudeležencev in ostalih na športnem dnevu. Učenci dosledno upoštevajo varnostne predpise na smučišču.

TEK NA SMUČEH – JEZERSKO

Odhod izpred šole ob 8.30, odhod z Jezerskega ob 13. uri.

Za tek na smučeh potrebujete svojo tekaško opremo, ki se sestoji iz tekaških palic, čevljev, smuči, in primernih nepremočljivih oblačil. Oblečeni bodite po sistemu “čebule”, večplastno, zato da se med tekom lahko tudi slečemo oz. prilagodimo primernost oblačil glede na vreme. Obvezne so tudi rokavice.

Tisti, ki si sposodijo tekaško opremo v šoli, so dolžni opremo tudi pospraviti ob prihodu v šolo. V primeru, da ne moremo zagotoviti šolske opreme, si morajo učenci sami zagotoviti le to, v nasprotnem primeru se  učenci udeležijo pohoda.

Učenci tečejo organizirano, v skladu z navodili učitelja, ki vodi skupino. Obnašajo se odgovorno in skrbijo za varnost soudeležencev in ostalih na športnem dnevu. Tek izven urejenih prog je prepovedan, pohodniki pa naj se držijo poti in ne hodijo po tekaških progah. Učenci dosledno upoštevajo varnostne predpise.

DRSANJE IN POHOD – JEZERSKO

Odhod izpred šole 8.30, odhod z Jezerskega ob 13. uri.

Najprej imate pohod okoli Planšarskega jezera, zato morate biti primerno obuti za zimske razmere. Za drsanje potrebujete svojo primerno opremo, ker je na Jezerskem ni veliko si jo izposodite že doma. Možna je sicer izposoja tudi na Jezerskem za ceno 2 eurov, ki jih imate s seboj. Učenci, ki ne bodo ustrezno športno opremljeni se udeležijo 2 pohodov.

Učenci drsajo organizirano, v skladu z navodili učitelja in tistih, ki veljajo na drsališču. Obnašajo se odgovorno in skrbijo za varnost soudeležencev in ostalih na športnem dnevu. Ne posedajo po tribunah.

ZIMSKI POHOD v Crngrob

Odhod izpred šole 8.20, prihod v Škofjo Loko ob 13. uri.

Zimski pohod bo potekal v okolico Škofje Loke. Iz Škofje Loke se boste odpravili v Crngrob. Za pohod potrebujemo predvsem primerno pohodniško obutev za v sneg in oblačila, kapo, rokavice ter tudi rezervna oz. dodatna oblačila.

Učenci hodijo organizirano, v skladu z navodili učitelja, ki vodi skupino. Obnašajo se odgovorno in skrbijo za varnost soudeležencev in ostalih na športnem dnevu ter poskrbijo za čisto naravo.

V šolo boste za vse dejavnosti prejeli šolsko malico. Lahko pa imate seboj tudi nekaj svoje malice in pijačo.

Prosimo vas, da odjavite kosilo vsi, ki greste na smučanje, tek na smučeh in drsanje, ker boste v šoli šele ob 14. uri.

Želimo vam lep in varen športni dan.

Učitelji športa