Uspehi naših učencev

REGIJSKO TEKMOVANJE MLADIH GLASBENIKOV

Obveščamo vas, da se je TARA OBLAK iz 5.b, viola (1.a kategorija), uvrstila na Državno tekmovanje mladih glasbenikov RS, ki bo potekalo v mesecu marcu.

MEDNARODNO TEKMOVANJE HARMONIKARJEV

Obveščamo vas, da je Jakob Florjančič na 12. Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik, ki je potekalo 3. 2. 2018 v Begunjah na Gorenjskem, prejel zlato priznanje.

 

MEDNARODNI USPEHI NAŠIH UČENCEV V SKVOŠU

Med 18. in 21.1.2018 je v Pragi potekal Czech Junior Open  – mednarodni mladinski turnir za ESF (European Squash Federation) jakostno lestvico. Šlo je za mladinski turnir najvišjega kakovostnega ranga Super serije v skvošu, na katerem je igralo več kot 320 igralcev iz 34 držav. Gre za enega od devetih turnirjev najvišjega ranga, preostali pa so še v Angliji, Franciji, Nemčiji, Belgiji, Švici, na Švedskem in Nizozemskem.

Turnirja v Pragi se je udeležilo 5 učencev iz OŠ Ivana Groharja,  nastopali pa so v starostnih kategorijah od 13 do 15 let.

Za največji uspeh slovenskega skvoša je poskrbela komaj 11-letna SARA NEDIČ, ki nastopa v konkurenci do 13 let. Uvrstila se je v finale, ki ga je odigrala proti skoraj dve leti starejši Američanki Marii Arseniev. Američanka je bila premočna in zmagala s 3:0 (11-4, 11-5, 13-11). Mlada Ločanka se je odlično upirala predvsem v tretjem nizu, v katerem je imela že dve zaključni žogi. Blizu visokim uvrstitvam sta bila še LUKA KUSTEC, ki je tekmo za četrtfinale izgubil z rezultatom 13:11 v odločilnem petem nizu s Hrvatom Cerovcem (na koncu 11. mesto) in MANCA DEMŠAR (12. mesto, oba do 15 let), ki je tesno izgubila z Angležinjo Tranter.  Pri dekletih sta igrali še Lana Nedič in TINKARA BERNIK, ki sta bolj nabirali mednarodne izkušnje.

V februarju nas čaka Slovenian Junior Open v Ljubljani (2.2. do 4.2.), kjer bo igralo več kot 90 mladincev iz desetih držav. Navijači vabljeni.

 

LUKA URBANČIČ DRŽAVNI PRVAK

Luka_Urbančič_prvak

V soboto, 20. 1. 2018, je v Slovenski Bistrici potekalo Prvenstvo Slovenije v dvorani za pionirje in pionirke (2007, 2008). Državni prvak na 400 metrov je postal Luka Urbančič, učenec 5. a, član Atletskega kluba Škofja Loka.

Prvič se je Prvenstva Slovenije v dvorani udeležil lani  (15. 1. 2017) na 200 m in tudi takrat pometel s konkurenco in postal državni prvak.

 

 

USPEHI NAŠIH UČENCEV NA GLASBENIH TEKMOVANJIH

Glasbena šola Škofja Loka nam je sporočila rezultate na Mednarodnem tekmovanju SVIREL, ki je potekalo na gradu Dobrovo, dne 6. 4. 2017:

FLAVTA

ZALA ZGAGA in HANA RANT: SREBRNO PRIZNANJE

 

Glasbena šola Škofja Loka nam je sporočila rezultate na Mednarodnem tekmovanju SVIREL, ki je potekalo na gradu Dobrovo, dne 29. 3. 2017:

VIOLA

1.b kategorija: TARA OBLAK: SREBRNO PRIZNANJE.

 

Glasbena šola Škofja Loka nam je sporočila rezultate na Mednarodnem tekmovanju trobilcev v Varaždinu, ki je potekalo dne 27. 3. 2017:

TROBENTA

  1. b kategorija: JANEZ JESENOVEC: ZLATO PRIZNANJE in 2. mesto.

 

Glasbena šola Škofja Loka nam je sporočila rezultate na 46. državnem tekmovanju mladih glasbenikov, ki je potekalo 15. 3. 2017 v Glasbeni šoli Radovljica:

TROBENTA

  1. b kategorija: JANEZ JESENOVEC: SREBRNA PLAKETA

 

Glasbena šola Škofja Loka nam je sporočila rezultat na 46. državnem tekmovanju mladih glasbenikov, ki je potekalo 6. 3. 2017 v Glasbeni šoli Tržič:

HARMONIKA

  1. b kategorija: JAKOB FLORJANČIČ: ZLATA PLAKETA IN 3. NAGRADA

 

Glasbena šola Škofja Loka nam je sporočila rezultat 20. regijskega tekmovanja mladih glasbenikov Gorenjske, ki je potekalo v petek, 3. 2. 2017, v Glasbeni šoli Radovljica:

TROBENTA

  1. B kategorija: JANEZ JESENOVEC: ZLATO PRIZNANJE (97 točk).

Čestitamo

Glasbena šola sporoča, da sta naša učenca dosegla odlična rezultata na 20. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov Gorenjske, ki je potekalo v sredo, 1. 2. 2017, v Glasbeni šoli Tržič:

HARMONIKA:

  1. B kategorija: JAKOB FLORJANČIČ: ZLATO PRIZNANJE
  2. C kategorija: KLARA PREVODNIK: SREBRNO PRIZNANJE

Čestitamo