Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pri projektu Pogum – Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah – so učenci novembra 2019 na t. im. natečajnem dnevu razmišljali, kako bi arhitekturno spremenili prostore na naši šoli ali v njeni okolici. Zbrali smo veliko idej, dve od teh pa smo v letošnjem šolskem letu uresničili.

Učenci 7., 8. in 9. razreda izbirnega predmeta likovno snovanje so pod vodstvom učiteljice Milojke Bozovičar Gantar izdelali senčne slike, ki krasijo stekleni steni na fantovskem in dekliškem wc-ju na hodniku predmetne stopnje v pritličju. Matej Frlan, ki je po senčnih slikah izdelal računalniški izrez, je učence učil tehnike mokrega lepljenja na steklo.

      

Sprememba se je zgodila tudi na šolskem vrtu. Učenci 7., 8. in 9. razreda izbirnega predmeta rastline in človek so z učiteljico Jano Ržen izdelali skalnjak – spiralno zeliščno gredo, kamor so posadili okrasne rastline. V že obstoječo visoko gredo pa so posadili različna zelišča in spoznavali njihove učinkovine ter jih poimenovali na naravnih materialih.

    

   

Zapisala: Martina Susman, vodja šolskega tima POGUM

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost