Skoči na glavno vsebino
Select Page

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane, katerega osrednji dogodek je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt prinaša dve osnovni sporočili: poudarja pomen rednega zajtrkovanja in pomen sestavljanja jedilnikov z lokalnimi sestavinami.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk smo obeležili pod sloganom » Zajtrk z mlekom -super dan«. Učenci so se z učitelji pogovorili o pomenu uživanja lokalno pridelane hrane in zakaj je potrebno zajtrkovati. Ogledali so si tudi izobraževalne videe o čebelah, pridelavi medu in o mleku.

V večnamenskem prostoru smo na posebne mize pripravili hrano. Vse je bilo »posebno«. Dišalo je po medu in domači salami.

Čez nekaj časa so začeli prihajati učenci. Najrajši so pili mleko,  jedli maslo in med, salamo, sir…  . Pohvalili so, da so bili jogurti dobrega okusa, najraje pa so imeli sadnega s kroglicami.

Hrano, ki so jo zaužili, so pridelali slovenski kmetje, je naravna, sadje je neškropljeno. Posladkali so se lahko tudi z medom slovenskih čebelarjev.

Hrana, ki je pridelana na domačih tleh, je najbolj zdrava in kvalitetna, zato smo hvaležni, da lahko v šoli uživamo takšno hrano. Upamo, da se bo tradicionalni slovenski zajtrk na šoli še dolgo ohranil.

 

                                                                                                             Vodja projekta: Blažka Ravnikar

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost