Skoči na glavno vsebino
Select Page

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK  –  19. 11. 2021

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane, katerega osrednji dogodek je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt prinaša dve osnovni sporočili: poudarja pomen rednega zajtrkovanja in pomen sestavljanja jedilnikov z lokalnimi sestavinami.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk smo obeležili pod sloganom » Zajtrk s sadjem – super dan«. Učenci so se z učitelji pogovorili o pomenu uživanja lokalno pridelane hrane in zakaj je potrebno zajtrkovati. Ogledali so si tudi izobraževalne videe o čebelah, pridelavi medu in o kmetijstvu ob dnevu slovenske hrane. Zjutraj  so v  razredih pojedli zajtrk – kruh, maslo, med, mleko in jabolko.  Hrano, ki so jo zaužili, so pridelali slovenski kmetje, je naravna, sadje je neškropljeno. Posladkali so se lahko tudi z medom slovenskih čebelarjev.

Hrana, ki je pridelana na domačih tleh, je najbolj zdrava in kvalitetna, zato smo hvaležni, da lahko učenci v šoli uživajo takšno hrano. Upamo, da se bo tradicionalni slovenski zajtrk na šoli še dolgo ohranil.

Vodja projekta: Blažka Ravnikar

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost