Skoči na glavno vsebino
Select Page

V ponedeljek, 3. 4 in v torek, 4. 4 je na šoli v okviru projekta Šola prenove za nove generacije potekalo nevro testiranje pri pouku likovne umetnosti.

Italijanski nevroznanstvenik Andrea Bariselli iz podjetja Strobilo je učencem 4. razreda, ki sodelujejo v nevrotestiranju, predstavil, kako s sodobnimi napravami merimo odzive možganov .

 

Prvi dan poskusa so merili nevronske odzive otrok pri klasični uri. V torek pa odzive primerjali z učno uro, pri kateri bodo uporabljeni primeri iz kulturne dediščine. V nekaj tednih pričakujemo rezultate raziskave.

Po predstavitvi smo Šolo prenove za nove generacije in trenutni projekt predstavili tudi na dobro obiskani tiskovni konferenci. Kaj več si lahko preberete na spodnjih povezavah.

https://www.skofjaloka.si/objava/750819

https://www.zurnal24.si/gorenjska/z-norvezani-do-boljse-ucne-prakse-404044

https://www.dnevnik.si/1043020558/lokalno/gorenjska/otroke-zelijo-navdusitinad-kulturno-dediscino

https://www.radio-sora.si/novice/skofja-loka-sodeluje-v-projektu-sola-prenove-za-nove-generacije!/52917

 

Vodja projekta na OŠ; Petra Primc Marko

 
Projekt Šola prenove za nove generacije  sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 478.000 € . Namen projekta je vzpostaviti medinstitucionalno okolje in učne prakse za bolj načrtno izobraževanje novih generacij v osnovni šoli o kulturni dediščini in prenovi kot pomembnih kompetencah in vrednotah za življenje in delo v 21. stoletju .

 

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost