Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto smo se z mladimi novinarji odpravili na Radio Slovenija, kjer je skupina mladih novinarjev v živo sodelovala v oddaji Hudo. Oddajo si lahko poslušate na povezavi – Z mladimi novinarji na Krvavcu.

Mladi novinarji so predstavili svoja doživetja s Krvavca:

V nadaljevanju pa si lahko preberete, kako so doživeli sobotno dopoldne v Ljubljani:

V soboto smo se že zelo zgodaj odpeljali izpred šole. Na RTV smo prišli dovolj zgodaj, da smo si ga nekoliko ogledali in se peš podali v 5. nadstropje. Oddajo smo ustvarjali v največjem studiu, sodelovali smo s prijaznim osebjem. Trema je takoj izginila, ostala je le dobra volja, ki se je vila čez celotno oddajo.
Hana Tušek

V soboto 19. junija smo se učenci kot najboljši novinarski razred udeležili radijske oddaje Hudo. Ko smo prišli v stavbo radia, nas je asistentka Maja peljala v največji radijski studio. Ker je studio v petem nadstropju, smo pred začetkom oddaje malo potelovadili. Po prihodu v studio smo se pripravili na oddajo. Skupaj z novinarko Tadejo Bizilj smo šli čez scenarij oddaje, da smo vedeli, kaj vse nas čaka. Preden se je oddaja začela, smo naredili nekaj fotografij in se smejali prigodam z nagradnega izleta, o katerem smo kasneje govorili. Oddaja se je začela pet minut čez deveto. Novinarka nas je spraševala o zmagi na novinarskih delavnicah, kako smo preživeli nagradni izlet, o koncu šolskega leta. Med posameznimi posnetki in glasbo smo imeli ugasnjene mikrofone in se dogovarjali za nadaljnji potek oddaje in se še malo nasmejali. Oddaja je po mojem mnenju izpadla super, ker je bila sproščena in zabavna. Tudi vodenje oddaje ni bilo naporno, saj je bilo v studiu zelo sproščeno. Upam, da bomo obisk na radiu še kdaj ponovili.
Jaka Perme

Zbrala: Sabina Leben

Fotografije: Maja Šubic in Sabina Leben

Video: Maja B. Plešec

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost