Skoči na glavno vsebino
Select Page

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

 

Brezskrbni počitniški dnevi se počasi iztekajo. Novo šolsko leto se bo pričelo v petek, 1. septembra 2023.

Sprejem prvošolcev

Sprejem za učence prvega razreda na matični šoli bo ob 8.45 v večnamenskem prostoru. Na sprejem pridite z vašim otrokom 10 minut prej. Pripravili smo kratek kulturni program, po zaključku programa pa bomo staršem posredovali informacije pomembne ob začetku šolanja.

Sprejem prvošolcev na PŠ Tadeusz Sadowski Bukovica bo ob 10.15, PŠ Bukovščica 10.40, na PŠ Sv. Lenart ob 11.15. Učenci od 2. do 5. razreda na podružnicah bodo pričeli s poukom 1. šolsko uro. Več informacij boste dobili na spletnih straneh podružnic.

Na matični šoli se bo pouk za učence od 2. do 9. razreda pričel ob 8.20.

Učenci od 2. do 4. razreda vstopajo skozi garderobo razredne stopnje po naslednji časovnici: 2. razred ob 8.05, 3. razred ob 8.10, 4. razred ob 8.15. Razredničarke vas bodo počakale pred vhodom v šolo na razredni stopnji.

Učenci od 5. do 9. razreda boste vstopali skozi garderobo predmetne stopnje po naslednji časovnici: 5. in 6. razred ob 8.00, 7. razred ob 8.05, 8. razred ob 8.10 in 9. razred ob 8.15. Razredniki vas bodo sprejeli pred šolo.  Seznam razrednikov in sorazrednikov si lahko ogledate na povezavi razredniki_2023_24.  Seznami učencev po oddelkih bodo objavljeni na oglasni deski v večnamenskem prostoru od torka, 29. 8. 2023 dalje.

Prvi dve uri bosta razredni uri, nato pa pouk po urniku, učenci od 2. do 5. razreda do 11.50 (4 ure), učenci od 6. do 9. razreda pa do 12.40 (5 ur). Že prvi dan s seboj prinesite vse potrebne šolske potrebščine. Urnik za prvi šolski dan si lahko ogledate na povezavi Urnik prvi šolski dan_2023. Za učence podružničnih šol bo urnik objavljen na spletni strani podružničnih šol ter na vhodnih vratih šole.

Jutranje varstvo prvi šolski dan ne bo organizirano.

Podaljšano bivanje
Za učence od 2. do 5. razreda, ki ste se prijavili za podaljšano bivanje, bo le to organizirano takoj po pouku do 16.00. Starše prosimo, da se pogovorite z otrokom, do kdaj bo prvi dan ostal v podaljšanem bivanju. Učencem to zapišete v beležko. Starši drugošolcev po zaključku pouka ali podaljšanega bivanja počakate svojega otroka pred učilnico, starši tretješolcev, četrtošolcv in petošolcev pa   počakate svojega otroka pred šolo ob dogovorjeni uri.

Prehrana
Malica bo organizirana že prvi dan za vse učence, kosilo pa bo za učence v podaljšanem bivanju in ostale učence, ki se bodo ta dan prijavili na kosilo do 9.00. Prijave bo pobiral kuhar.

Šolski prevoz
Avtobusi in kombiji pripeljejo v šolo po voznem redu druge vožnje, po zaključenem pouku pa odpeljejo ob 12.50. Za učence vozače, ki se pripeljete s kombijem bo organizirano jutranje varstvo vozačev v večnamenskem prostoru šole od 7.20 dalje. Vozni red za prvi šolski dan bo objavljen na spletni strani šole in na vratih glavnega vhoda v šolo, v torek, 29. 8. 2023.
Za prevoz s šolskim avtobusom učenci potrebujejo vozne karte, ki jih izda Arriva d. o. o. in jo posameznik uporablja do zaključka šolanja na OŠ Ivana Groharja. V primeru, da učenec vozno karto izgubi, morate starši naročiti novo na avtobusni postaji Škofja Loka. Za učence, ki se bodo v šolskem letu 2023/2024 s šolskim avtobusom vozili prvič, bomo vozne karte naročili na šoli in jih bodo dobili v prvem tednu pouka. S prevoznikom je dogovorjeno, da se do izdelave vozne karte, učenci vozijo brez njih.

Delavci šole vam želimo uspešen in čim bolj prijeten začetek novega šolskega leta.

 

Marko Primožič, ravnatelj

 

 

 

(Skupno 1.916 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost