Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek smo 4. razredi odšli na četrti športni dan. Zapeljali smo se proti Bledu, kjer smo obiskali viteški tabor, prisluhnili pravljici o nastanku Blejskega jezera in si ogledali muzej na gradu.

Na parkirišču nas je sprejela gospa preoblečena v grajsko gospodično. Odpeljala nas je v tabor, kjer so nas pričakali vitezi in grajske gospodične. S pozdravom in plesom so nas popeljali v čase vitezov. Sprehodili smo se po taboru, kjer so nam  prikazali še mečevanje, streljanje z lokom, učenci so si ogledali opravo vitezov, bivališča, spoznali so zanimive igre, najbolj je učence navdušil požiralec ognja.

Po predstavitvi v taboru smo odšli na grad, kjer smo prisluhnili pravljici o nastanku Blejskega jezera ter bili navdušeni nad razgledom  iz obzidja. Drugi del je sledil v muzeju. Prijazna grajska gospodična nas je skozi zgodbo popeljala  po grajskih sobanah in  predstavila življenje v času vitezov.

Po ogledu smo se vrnili v tabor, kjer so se učenci poizkusili v mečevanju, lokostrelstvu, igrali so različne igre in se zabavali. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost