Skoči na glavno vsebino
Select Page

Med 16. in 18. aprilom 2024 se je delegacija naša šole, ki jo je sestavljalo 13 učencev 7., 8. in 9. razreda in 4 spremljevalci, odpravila na obisk v Srbijo k pobrateni OŠ Heroja Radmile Šiškovič v Smederevski Palanki. Z nami je bil tudi ataše občine Škofja Loka za sodelovanje s Smederevsko Palanko, ki je vzpostavljal nove načine sodelovanja med občinama. Skupaj z osnovnimi šolama iz Istanbula in Trebinja smo bili njihovi gostje ob praznovanju Dneva šole in 70-letnice ustanovitve.

Na slavnostni prireditvi so nastopili tudi učenci naše šole in so se s svojimi prispevki izvrstno izkazali.

V treh dneh, ki smo jih preživeli tam, smo obiskali tudi občinski urad in spoznali vodstvo občine ter se odpravili na izlet do spomenikov kulturne dediščine v okoliških krajih, na poti opazovali pristno šumadijsko pokrajino in spoznavali tamkajšnjo kulturo. Ogledali smo si tudi predstavo o grški mitologiji, ki so jo pripravili učenci obiskane šole. Naši učenci so nekaj časa preživeli tudi pri tamkajšnjih družinah, ki so jih izjemno lepo sprejele, za kar smo jim seveda iz srca hvaležni.

Lahko smo ponosni na naše učence, ki so skupaj z novimi prijatelji iz Srbije pridobili nove izkušnje, nekateri pa se veselijo še nadaljnjih obiskov, saj so med seboj stkali nepozabna prijateljstva.

Tako kot učiteljem, upamo, da bo tudi njim obisk ostal v lepem spominu.

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost