Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 6.4., smo ob pomoči Društva prijateljev mladine Škofja Loka in Občine Škofja Loka v Sokolskem domu izvedli občinski otroški parlament na temo Duševno zdravje otrok in mladih. Parlamenta so se udeležili predstavniki, ravnatelji in svetovalni delavci vseh štirih Škofjeloških osnovnih šol ter g. župan, Tine Radinja. Po uvodnem nagovoru g. župana so sledile predstavitve dela posameznih šol, ki so se letošnje obširne teme lotile z različnih zornih kotov. Po kratkem predahu smo ‘zagrizli’ v delo. Razdelili smo se v skupine in se soočili z različnimi vprašanji, ki se dotikajo duševnega zdravja. Predstavniki so se spraševali:

  • kako lahko sami prispevajo k dobremu počutju sebe in drugih,
  • kaj pozitivno in kaj negativno vpliva na naše počutje,
  • kaj so prednosti in slabosti pogovarjanja o duševnem zdravju in kaj bi se zgodilo, če bi temu namenili več časa ter
  • na koga se lahko obrnejo v primeru stiske.

Poleg tega so se postavili v vlogo ravnatelja in župana ter razmišljali, kaj bi lahko naredili oziroma spremenili za izboljšanje duševnega zdravja učencev ter zaposlenih na šolah oziroma občanov.

Predstavniki so se o vprašanjih pogovorili ter svoje ugotovitve napisali na plakate, ki so na voljo za ogled v galeriji. Učenci izbirnega predmeta novinarstvo so spremljali delo predstavnikov šol in na koncu predstavili ugotovitve vsem navzočim.

V torek, 11. 4., bo v Državnem zboru RS potekal državni otroški parlament, kjer nas bosta zastopali dve učenki, prva kot predstavnica občine Škofja Loka in druga v vlogi novinarke.

Dvorano so krasili avtoportreti naših učencev 8. razreda.

Mentorici šolske skupnosti
Darja Čadež in Polonca Maček

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost