Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 16. 10. 2018, je na naši šoli v popoldanskem času za učence 8. razreda potekal naravoslovni dan ASTRONOMSKI VEČER. Učenci so se preizkusili v izdelovanju raket iz plastenk, si ogledali planetarij, predstavitev osončja in se naučili uporabljati zvezdno karto. Vreme nam jo je nekoliko zagodlo, a kljub temu smo imeli priložnost vsaj nekaj časa opazovati luno skozi teleskop.

Eva Zupanc iz 8. a je dogajanje doživljala takole:

V torek, 16. 10., smo osmošolci dolgo spali in se v šoli pojavili šele ob 16. uri. Najprej naj bi si skozi poseben teleskop ogledali Sonce, a nam je vreme ponagajalo, zato smo se odpravili na izdelovanje raket iz odpadnih plastenk. V manjših skupinah smo jih izdelali, nato pa na šolskem igrišču še spuščali. Všeč mi je bilo, saj so letele zelo daleč. Učenci 8. a smo se nato odpravili ‘pod kupolo’ (improviziran planetarij), kjer nam je učitelj Matjaž predstavil velik del vesolja. Bilo je zabavno, saj smo si predstavitev ogledali leže, hkrati pa smo se naučili veliko novega. Po malici je sledilo predavanje o našem osončju in planetih in predavanje o uporabi zvezdne karte. Po tem so se oblaki toliko razkadili, da smo si lahko ogledali luno skozi teleskop. Bila je veličastna. Okrog osmih zvečer smo odšli domov.

Ela Debeljak iz 8. b pa je takole strnila vtise:

16. oktobra je na naši šoli potekal astronomski večer. Zelo mi je bilo všeč, ker smo izdelovali rakete. Najbolj zanimivo je bilo predavanje o planetih, izvedela sem veliko novega o Soncu in našem osončju. Naučili smo se uporabljati zvezdno karto. Ker je bilo dokaj oblačno, smo lahko opazovali luno skozi teleskop le kratek čas.

Več pa v fotogaleriji:

 

 

 

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost