Skoči na glavno vsebino
Select Page

OŠ Ivana Groharja se je odzvala povabilu A1 Slovenija in zavodu Varni internet za sodelovanje v vseslovenskem spletnem kvizu. V kvizu so sodelovali le  učenci OŠ v Sloveniji.Preiskusili so se v znanju o varni rabi interneta, ter  v podiranju rekorda GUINNESS WORLD RECORDS™.

V četrtek, 16. februarja 2023, se je v večnamenskem prostoru šole ter računalniški učilnici zbralo 105 učencev. Večina učencev je za sodelovanje uporabila svoj telefon. Učenci 4. in 5. razreda in učenci, ki svojih prenosnih naprav nimajo, so za sodelovanje v kvizu uporabili šolske računalnike. Ob 10.30 smo se zbrali na zbirnem mestu. Čutiti je bilo pravo vznemirjenje. Učenci so prejeli še zadnje informacije o poteku, preverili dostope do interneta. Težko so čakali trenutka, da so se kodo lahko vpisali v spletno aplikacijo in potrdili pogoje za sodelovanje. Po ušpešni prijavi v kviz, so se jim izpisovale številke uspešno prijavljenih učencev Slovenije (več kot 20 tisoč učencev OŠ Slovenije).

Še nekaj nervoznosti in ob 11.00 začetek kviza.  Doživeti kviz je bilo enkratno,  učenci so izrazili veliko veselje nad svojimi pravilnimi odgovori. Voditel g. Sašo Stare je učence na duhovit način vzpodbujal in izobraževal. Učenci so s sodelovanjem v kvizu osvojili nova znanja na področju varne rabe interneta, ter sodelovali pri podiranju Guinnessovega rekorda.

Uspeli so, saj so dosegli nov Guinnessov rekord. V kvizu je prek 15 000 učencev pravilno odgovorilo na vsa vprašanja.

Na spletni strani A1 in varni internet si lahko preberete veliko koristnih nasvetov, ter rešujete kvize v katerih preverite svoje znanje ali znanje vaših otrok o varni rabi interneta.

Hvala vsem, ki ste sodelovali v kvizu in pomagali pri njegovi izvedbi.

Majda Šubic

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost