Skoči na glavno vsebino
Select Page

5. dan, 20. 10. 2023

Po zajtrku smo se ustavili v Kobaridu in si ogledali Kobariški muzej. Po ogledu smo še pomalicali in se polni vtisov odpravili proti domu.

4. dan, 19. 10. 2023

Danes, za razliko od drugih dni, smo se zbudili v deževen, vendar topel dan. Zajtrk je bil kot vedno odličen. Nato smo se odpravili nabirat zelišča in se o njih tudi poučili. Imeli smo nekaj prostega časa, ki smo ga kot vedno izkoristili. Po kosilu, ko se je dež malo umiril, smo odšli na kratek sprehod. Ko smo se prezračeni vrnili, smo spoznali kamišibai. Narisali smo slike na liste papirja in jih ob pripovedovanju zgodbe menjavali v posebnem okvirju. Po večerji smo imeli še zadnji, zaključni večer. Pokazali smo si naše kamišibaije in se predstavili po sobah. Lahko smo jo zaplesali, zapeli, zarepali … Mislili smo, da bomo imeli ples, a se je izkazalo da veliko otrok ni bilo za. Namesto tega smo se igrali družabne igre, kar je bilo ravno tako zabavno. Današnji dan je bil zelo zanimiv in žalosten, saj je to zadnja šola v naravi za nas.

Ema Mohorič

 

3. dan, 18. 10. 2023

Današnji dan smo začeli z odličnim in okusnim zajtrkom. Po zajtrku smo začeli z zelo zabavnim predavanjem o prvi pomoči. Naučili smo se kako ravnati ob različnih nesrečah kot so: zastoj srca, zadušitev, omedlevica, globoka ureznina, … Najbolj zanimivo nama je bilo, ko smo vadili umetno dihanje in masažo srca na lutki Max, ali pa, ko smo drug drugega postavljali v bočni položaj. Po zanimivi učni uri smo se odpravili na kosilo, ki je bilo tako kot vedno zelo okusno. Po kosilu smo imeli prosti čas, ki smo ga izkoristili za igranje na igrišču, ki pa se je nadaljevalo v razburljivo igro Med dvema ognjema proti šoli iz Postojne. Po nekaj igrah smo se odpravili na pripravljanje Kobariških štrukljev, ki smo jih nato pojedli za večerjo. Po večerji smo z drugimi prijatelji v prostem času igrali namizni tenis in razne družabne igre. Zadnja poslastica tega dneva pa je bil ogled športno plezalnega filma Stena – vzpon do zlata. In po tako napornem dnevu smo vsi takoj zaspali.

Nejc Križaj in Matic Sedej

 

2. dan, 17. 10. 2023

Danes smo se zbudili v sončno in zelo vetrovno jutro. Po zajtrku smo se odpravili na dopoldanski pohod po grebenu Kolovrata. Tam smo se seznanili s prvo svetovno vojno. Ko smo se vrnili, smo imeli kratek odmor in dobro kosilo. Za popoldanski program pa smo imeli lokostrelstvo in druženje na igrišču. Lokostrelstvo se mi je zdelo zelo zanimivo in zabavno. Ko pa smo se od napornega dneva utrudili, smo odšli v dom, kjer nas je čakala večerja z dobrim posladkom. Po večerji smo se po sobah igrali družabne igre in se odpravili na igrišče, kjer smo najprej imeli štafetne igre v štirih skupinah. Naloge so bile zelo zanimive in raznovrstne. Nato pa smo se pomerili še v igri med dvema ognjema. Seveda, pa po tako vetrovnih in napornih dnevih moramo tudi počivati, zato smo se odpravili v dom, se umili, na kratko pogovorili v sobah in odšli spat.

Julija Štibelj

 

 

1. dan, 16. 10. 2023

Učiteljica CŠOD nas je pričakala na Mostu na Soči in nas popeljala po učni poti Na Most po modrost. Po kosilu je sledila naravoslovna učna ura in ogled Kavkne jame. Sledile so še prostočasne aktivnosti na igrišču in večerni sprehod po Kolovratu do razgledne točke. Imamo se fino.

(Skupno 405 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost