Skoči na glavno vsebino
Select Page

Slovenščina

6. c – torek, 31. 3. 2020

Pozdravljeni.

Najprej s pomočjo rešitev na povezavi Rešitve_SDZ_Opis igre preverite rešitve, nato pa na str. 11 v SDZ6, 2. del, izpolnite Vprašalnik o osebnih podatkih in rešite naloge, ki mu sledijo (str. 11 in 12/naloge 1-4).

Še enkrat naj vas spomnim, da bodo od jutri, 1. 4. 2020, navodila in vse dejavnosti dostopne le še v spletni učilnici. Ključ za vpis je pravljica.

Lepo vas pozdravljam.

Jana Kos

Dragi učenci 6. a in 6. b!

Najprej vas želim pohvaliti, kajti preteklih 14 dni ste tako pridno delali, da si zares zaslužite pohvalo. Samo eden od učencev mi ni mogel poslati še vsega zaradi posebnih ovir, vsi ostali pa ste zelo prizadevni in skrbni.

Danes vam bom dala navodila za ponedeljek, 30. 3., in torek, 31. 3. 2020.

Ta dva dneva boste spoznali snov: Opis igre in Vprašalnik o osebnih  podatkih.

NUJNO OBVESTILO: Kot ste izvedeli že iz dopisa vodstva šole, bomo v sredo, 1. 4. 2020, preselili vsebine s teh strani na spletne učilnice. Ključ, s katerim boste lahko vstopili v spletno učilnico za slovenščino 6. razred, je pravljica. Zapišite si ta ključ, da ga ne boste pozabili.

Branje za bralno značko: V spodnjih priponkah vam dodajam še nekaj možnosti za branje knjig na spletu poleg dLib. Tako lahko naredite vsi bralno značko (Prebrati je treba 5 knjig). Kdor pa želi, lahko prebere 30 ali več knjig. V tem primeru bo dobil tudi posebno priznanje. Vse tiste knjige, ki ste jih letos že prebrali in poročali, so seveda v moji evidenci.

Lepo vas pozdravljam.

Olga Koplan

6. c – ponedeljek, 30. 3. 2020

Pozdravljeni.

Rada bi vas pohvalila za vaš trud v preteklih dveh tednih. Upam, da boste ostali motivirani, da boste tudi vnaprej pridno delali in upoštevali navodila za delo doma.

V sredo, 1. 4. 2020, se selimo v spletne učilnice. Ne pozabite se vpisati. Ključ za dostop je pravljica.

Za današnje delo boste potrebovali SDZ6, 2. del. Preberite besedilo Zemljo krasti na str. 8 in rešite naloge od 9. do 14. na str. 8-10. Na str. 10 pod 14. nalogo je razlaga OPISA IGRE. Natančno si jo preberite in podčrtajte ključne podatke.

Želim vam vse dobro. Pazite nase.

Lepo vas pozdravljam.

Jana Kos

Dragi učenci 6. a in 6. b!

Navodilo za petek, 27. 3. 2020

Danes naredite naslednje:

 • Učni list Premi in odvisni govor preglejte s pomočjo rešitev, ki jih dodajam v priponki. Vse popravke naredite z rdečim svinčnikom, če ste pisali v zvezek, če pa ste pisali na računalniku, pa napake popravite z rdečo barvo črk. Nato vsako napačno poved še enkrat zapišite.
 • Nato mi popravo pošljite na moj naslov, da bom videla, kako vam je šlo.
 • Priponka z rešitvami učnega lista: Rešitve Vaje.premi in odvisni govor. doc

Želim vam lep vikend in da bi ostali zdravi.

Olga Koplan

6. c – petek, 27. 3. 2020

Dragi učenci.

S pomočjo povezave Premi in odvisni govor_resitve natančno preglejte naloge, ki ste jih reševali včeraj. Napačne rešitve popravite, pravilne obkljukajte. Nadaljujte z branjem.

Želim vam prijeten konec tedna in se beremo spet v začetku naslednjega 🙂

Jana Kos

Dragi učenci 6. a in 6. b!

Danes vam v priponki dodajam učni list, s katerim boste ponovili premi in odvisni govor.

Postopek reševanja:

 • V zvezku za NUB poiščite zapis Premi in odvisni govor in ponovite, kar smo zapisali. Pravila ponavljajte toliko časa, da jih boste znali na pamet. Pomagajte si z grafičnim zapisom. Dokler ne znate pravil, nalog nima smisla reševati.
 • Nato rešite učni list tako, da odprete datoteko z učnim listom in rešujete kar na učnem listu ali zapisujete v mali zvezek za vaje. Pišite čitljivo in zelo pazite na pravilen zapis ločil. (V petek boste svoje naloge na UL z rdečim svinčnikom popravili in mi poslali, da vidim, če se imeli še kje težave.).
 • Datoteka: Vaje.premi in odvisni govor

Lepo vas pozdravljam.

Olga Koplan

6. c – četrtek, 26. 3. 2020

Pozdravljeni.

S klikom na Vaje_samostalnik_zaimek_stevnik_premi_govor_resitve preglejte naloge, ki ste jih reševali včeraj. Današnje naloge pa se nahajajo na tej povezavi Premi in odvisni govor_vaje. Lahko jih rešujete v zvezke. Bodite zelo natančni. Pazite na ločila, presledke, veliko in malo začetnico. In berite.

Lepo vas pozdravljam.

Jana Kos

Dragi učenci 6. a in 6. b!

Navodilo za sredo, 25. 3. 2020

Danes, v torek, ste mi že skoraj vsi (z izjemo 1 učenca iz 6. a in 5 učencev iz 6. b) poslali svoje PowerPointe Opis športa. Če jih še niste popravili, kot sem vam svetovala, to naredite danes (v sredo) in mi popravljeni PowerPoint pošljite na moj el. naslov. Jutri morate oddati tudi besedilo, ki ga boste govorili na govornem nastopu (če ga niste oddali že  danes). Kdor je vse že naredil, naj uživa ob branju knjige. Bili ste zelo prizadevni.

Lepo vas pozdravljam.

Olga Koplan

6. c – sreda, 25. 5. 2020

Pozdravljeni, učenci 6. c-razreda!

Obljubila sem vam, da vam bom pripravila še nekaj vaj za ponavljanje in utrjevanje. Dobite jih tukaj: Vaje za ponavljanje in utrjevanje. Jutri bomo pregledali rešitve. Pa ne pozabite brati.

Lepo vas pozdravljam.

Jana Kos

Dragi učenci 6. a- in 6. b-razreda!

Navodilo za torek, 24. 3. 2020

Zelo pridno delate PowerPoint predstavitve Opis športa. Nekateri ste mi jih že poslali. Jutri, v torek, pa v Wordu napišite besedilo za opis športa, ki ga boste govorili, ko boste imeli govorni nastop. Ko bo besedilo napisano, preverite, če sta vključili vse, kar opis športa mora imeti (zapisano je na PowerPointu Opis športa). Potem berite in merite čas. Če bo opis trajal 5 minut, je v redu. Če ne bo, pa še kaj dodajte. Želim vam veliko uspeha. Besedilo Opis športa, ki ga boste napisali v Wordu, mi pošljite na moj naslov. Ne pozabite ga shraniti na svoj računalnik, prav tako shranite tudi PowerPoint.

Pa še to: Branje za bralno značko bom podaljšala do konca maja, tako da lahko preberete čim več knjig. Lahko si pomagate tudi z digitalno knjižnico  dLib.

Lepo vas pozdravljam.
Olga Koplan

6. c – torek, 24. 3. 2020

Pozdravljeni.

Ker vsem še ni uspelo pripraviti govornega nastopa, se boste nanj lahko pripravljali tudi danes. Vsi ostali, ki ste delo že opravili, berite knjigo, o kateri boste predvidoma aprila pisali obnovo in oceno. Knjiga naj ima vsaj 100 strani. Če doma nimate knjige, ki bi jo z veseljem prebirali v teh dneh, jo poiščite na spletni strani Digitalne knjižnice Slovenije dLib.si. Priporočam, da ob branju pišete dnevnik branja – navedite naslov, avtorja (ilustratorja in prevajalca), kraj in čas izdaje, založbo, knjižno zbirko, število strani; zapisujte, kaj se v zgodbi dogaja, kdo nastopa v njej, kakšni so junaki, jezik, pisateljev slog (način pisanja); če najdete kakšno zanimivo misel, si jo izpišite; razmišljajte, kaj vam je v pripovednem delu všeč, kaj ne in zakaj.

Želim vam, da bi dan preživeli čim lepše. Pazite nase.

Jana Kos

Dragi učenci 6. a- in b-razreda!

Sledi še navodilo za četrtek, 19. 3., petek, 20. 3., in ponedeljek, 23. 3. 2020

 • V četrtek, 19. 3., s pomočjo rešitev natančno preglejte naloge, ki ste jih rešili v SDZ Slovenščina 2. del str. 58-63 nal. 1-14. Rešitve so tule: Rešitve SDZ 2 str. 58-63 nal. 1-14 opis športa
 • Nato si v četrtek natančno oglejte navodila za govorni nastop Opis športa in ocenjevalne kriterije. Navodila in kriteriji to tukaj: navodilo za govorni nastop opis športa
 • Nato v četrtek začni delati PowerPoint za govorni nastop: Opis športa. Delal ga boš lahko še v petek in ponedeljek, saj ti ne bom dala drugih nalog. Pazi, da boš opisal šport (ne igro)!! PowerPoint naj vsebuje vse elemente opisa športa, kot si jih izvedel iz reševanja nalog v SDZ in iz PowerPointa o opisu športa. Želim ti veliko uspeha. V ponedeljek do večera mi PowerPoint pošlji na naslov: slovensina.olga@gmail.com.

Lepo vas pozdravljam.

Olga Koplan

6. c – ponedeljek, 23. 3. 2020

Dragi šestošolci,

upam, da ste se imeli v preteklem tednu lepo.

Tudi danes se boste pripravljali na govorni nastop Opis športa. Naredili ste osnutek, pisno zasnovo govornega nastopa in plakat oz. PowerPoint predstavitev. Naloga današnjega dne je, da se pripravljeno besedilo (pisno zasnovo govornega nastopa) naučite pripovedovati glasno, razločno, ne prehitro, tekoče, brez mašil in knjižno. Želim vam veliko uspeha.

Preživite lep dan.

Lepo vas pozdravljam.

Jana Kos

6. c – petek, 20. 3. 2020

Tudi učenci 6. c-razreda se pripravljate na govorni nastop. Izbrali ste si temo, poiskali gradivo, napisali osnutek in pisno zasnovo govornega nastopa. Danes boste izdelali plakat ali PowerPoint predstavitev. Na plakatu oz. PowerPoint predstavitvi naj bodo naslov, ključne besede (ne povedi!), slikovno gradivo, ne pozabite navesti avtorja in virov. Vaš izdelek naj bo pregleden, bodite pozorni na velikost pisave in barve. Bodite ustvarjalni in izvirni.

Želim vam prijeten konec tedna.

Jana Kos

6. c – četrtek, 19. 3. 2020

Pozdravljeni.

Rešili ste naloge v SDZ6, 2. del, str. 58-63, zdaj pa jih preglejte s klikom na Resitve_opis_sporta.

Oglejte si navodilo za govorni nastop Opis športa in ocenjevalne kriterije na navodilo_govorni_nastop_opis_sporta. Vaša naloga je, da izberete šport, o katerem boste govorili, zberete gradivo, naredite osnutek (miselni vzorec, oporne točke …) in pisno zasnovo govornega nastopa. Toliko zaenkrat.

Lepo vas pozdravljam.

Jana Kos

Dragi učenci 6. a- in b-razreda

Še enkrat vas spomnim, da mi ne pozabite napisati (6. a in 6. b), koliko točk ste dosegli pri preverjanju znanja, tako bom vedela, kako vam gre. Če imate kakšno vprašanje ali želite pojasnilo, napišite.

Naloga za  sredo, 18. 3. 2020:

 • V SDZ 2. del na str. 58 preberite besedilo Gorsko kolesarstvo.
 • Nato rešite naloge v SDZ 2. del str. 59-63 nal. 1-14.
 • Na str. 63 v razlagi Opis športa podčrtajte ključne besede.
 • Nato v zvezek za NUB prepišite PowerPoint Opis športa.
 • Priponka: Opis športa
 • 21. aprila imamo v načrtu, da pišemo šolsko pisno nalogo: obnovo in oceno knjige. Izberite eno knjigo z domačih knjižnih polic ali jo  poiščite na spletni strani dLib (Digitalna knjižnica Slovenije). Knjiga naj ima najmanj 100 strani. Preberite jo v 14 dneh. Berite počasi, lahko si  zapišete tudi kakšna svoja opažanja o osebah, zgodbi, pisateljevem načinu pripovedovanja, jeziku, da boste aprila lažje pisali obnovo in oceno te knjige.

Zelo se potrudite in pazite nase in na druge. Lepo vas pozdravljam.

Olga Koplan

Učenci 6. c,

pisali ste preverjanje znanja iz neumetnostnih besedil in pregledali pravilnost rešitev. Prosim vas, da mi na elektronski naslov jana.kos@os-igroharja.si pošljete podatek o številu doseženih točk ali še bolje fotografijo popravljenega preverjanja znanja, da vidim, katere naloge so vam povzročale največ težav. Glede na rezultate bom pripravila še dodatne naloge za ponavljanje in utrjevanje.

Navodila za sredo, 18. 3. 2020, ki jih je zapisala ga. Olga Koplan, veljajo tudi za vas, torej – rešili boste naloge v SDZ, ki se navezujejo na opis športa, prepisali v zvezke PPT in razmislili, katero knjigo boste prebrali – pa čim prej začnite z branjem!

Lep pozdrav.

Jana Kos

 

Dragi učenci 6. razreda!

Naloge za torek, 17. 3. 2020. Upam, da ste današnji nalogi iz slovenščine vsi uspešno rešili. Dodajam 2 priponki z rešitvami preverjanja znanja in nalog v SDZ 1 str. 110-113. Natančno popravite naloge, ki ste jih danes rešili, nato pa napišite popravo napačnih nalog. Če boste imeli kakšno vprašanje, mi pišite. Na  naslov slovenscina.olga@gmail.com mi sporočite (6. a in 6. b), koliko točk ste dosegli pri preverjanju in kaj vam je delalo težave.

preverjanje znanja rešitve doc

Rešitve nalog SDZ 1 str. 110-113 docx

Lepo vas pozdravljava.

Olga Koplan in Jana Kos

 

Dragi učenci 6. razredov! Pouk na daljavo bo potekal tako, da vam bova učiteljici, ki učiva slovenščino v 6. razredih, vsak dan dali navodilo za delo, ki ga opravite tisti dan.

V ponedeljek, 16. 3. 2020, boste rešili preverjanje znanja. Preden se lotite preverjanja, še enkrat ponovite s pomočjo zvezka za NUB snov o števniku ter premem in odvisnem govoru.

Preverjanje znanja je dostopno s klikom tukaj. Ko ste kliknili na modro polje, se vam je odprlo preverjanje znanja. Imate 2 možnosti: Lahko ga natisnete in rešujete na natisnjenih listih ali pa v mali zvezek za vaje zapišete naslov Preverjanje znanja in vanj zapišete številko naloge in vse odgovore. Vaše preverjanje bomo pregledali, zato se zelo potrudite.

Nato v samostojnem delovnem zvezku Slovenščina 6 rešite naslednje naloge: str. 110-113 nal. 10-17. Naloge bomo pregledali jutri.

Če imate kakšno vprašanje, nama pišite na šolski naslov.

Olga Koplan in Jana Kos

 

 

(Skupno 3.407 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost