Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pri angleščini smo se v 3. razredu že naučili kako se predstavimo in se pozdravimo:

      

Učenci so utrdili znanje o šolskih potrebščinah preko igre in pesmi ter jih predstavili svojim sošolcem:

26. september je znan kot Evropski dan jezikov, zato je bil dan odlično izhodišče, za spoznavanje različnih jezikov sveta, zastav, držav in sedem celin našega planeta.

   

   

Znanje pridobivamo tudi na igriv način-s pomočjo barvnega padala in pesmice.

Jesensko razpoloženje smo doživljali pri delu po skupinah, nato pa smo iz idej učencev oblikovali skupni plakat (Scarecrow, Grey squirrel).

   

Spoznali smo Halloween-praznik, ki ga praznujejo v angleško govorečih deželah-ter posebno svetilko, ki jo izdelajo v ta namen (Jack`o Lantern). Pravljica The little orange house nam je popestrila zadnji dan pred pouka počitnicami. In kako lahko izdelamo to svetilko? Oglejte si oba načina: This is the way & Halloween pumpkin.

  

Učenci pri pouku razvijajo zvočno občutljivost in prepoznavajo ter preizkušajo značilnosti jezika (ritem, intonacija, izgovarjava). Pri pouku smo spoznali ritmični ples Phonics Dance, na podalgi katerega smo oblikovali učni pripomoček Phonics Dance Poster, ki ga uporabljamo pri vsaki uri pouka.

V knjižnico je prispelo precej novih in zanimivih angleških slikanic, ki se jih učenci lahko izposodijo. Nekatere obravnavamo tudi pri pouku angleščine. Ena od njih je Monkey Puzzle, ustvarjalca te knjige pa sta Julija Donaldson in Axel Scheffler.

Monkey Puzzle (Paperback)

Praznični čas, je čas, ko se tudi učenci radi igrajo, zato smo tudi pri angleščini izvedli tombolo, oblikovali veliko sestavljanko ter se igrali druge igre, ki so nam pomagale pri usvajaju besedišča o igračah in praznikih:

Jolly songs Digraphs so pesmi, s katerimi učenci razvijajo bralno zmožnost. Učenci radi raziskujejo besede v angleščini in jih prirejajo ter razvrščajo. Pri tem uporabljajo in izdelujejo pripomočke kot so: Jolly song Digraphs Poster in Digraphs Flowers. Za podkrepitev se poslužujemo ritmične izreke, rim in gibov.

Sneg nam je dobro polepšal dni. Učenci so z zanimanjem poslušali zimsko pravljico Froggy gets dressed, kjer so preko zanimive situacije spoznavali in usvajali znanje besed s področja oblačil.

815300

Zimsko razpoloženje smo si pričarali  s pesmijo Snowy Day.

Učenci si lahko ogledajo zanimive prispevke v angleščini na naslednjih spletnih povezavah:

WOW ENGLISH       SUPER SIMPLE SONGS        BRITISH COUNCIL KIDS

(Skupno 1.860 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost