Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci so že v februarju razmišljali o temi oddaje in na začetku marca so izbrali temo Vpliv YouTuba in medijev na mlade. V marcu smo se še srečevali v živo in učenci so izbrali področja in teme, ki bi jih želeli ustvarjati za oddajo Hudo! Ko naj bi imeli delavnice v šoli, smo ostali doma zaradi koronavirusa.

Iskali smo rešitve za delavnice in v sodelovanju z novinarko, gospo Tadejo Bizilj, tonskim mojstrom, gospodom Janezom Podlesnikom, smo delavnice izpeljali na daljavo v aplikaciji Teams. Učenci so na delavnicah izvedeli, kaj je značilno za radio, kako poteka delo na radiu, kako prepoznamo dobrega novinarja in dobrega voditelja oddaj ter kako se pripravimo na oddajo ter pripravimo in montiramo posnetke. Učenci so bili zelo vedoželjni in so iskali informacije za delo. Po delavnicah so učenci samostojno pripravili ankete in intervjuje za oddajo ter jih s pomočjo razlage in posnetka tonskega mojstra zmontirali doma.

Zala in Jerca sta napisali in v sodelovanju z gospo Tadejo Bizilj posneli napovednik za sobotno oddajo Hudo!.

Hana, Oriana, Jerca in Zala so posnele izjave mlajših o tem, kaj po njihovem mnenju pomeni beseda medij in o čem bi želeli sami objavljati na spletu. Njihove posnetke je montirala Teja.

Neža, Dora in Zala so nato posnele svoje starše o vplivu medijev in mnenju o Youtubu. Njihove posnetke je montiral Tijan.

Jaka in Tara sta posnela in pripravila intervjuja z Jožetom Robežnikom in Anžetom Tomićem, Tara in Dora pa intervju s srednješolkama.

Učenci so se pri delu in sodelovanju izvrstno znašli in pripravili odlično oddajo, ki si jo lahko poslušate na povezavi, če ste jo zamudili v živo.

Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem, ki ste nam omogočili pripravo oddaje na daljavo – dragi starši, bratje, sestre, bratranci, sestrične in gostje še enkrat hvala za sodelovanje.

Mladi novinarji in novinarke z mentorico Sabino Leben

Vir fotografij: osebni arhiv Jaka Permeta in Sabine Leben

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost