Spoštovani starši in otroci vljudno Vas vabimo k solidarnosti do tistih, ki nimajo sredstev za nakup novih šolskih potrebščin.

Na Karitas se vsako leto obrnejo številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Največja težava v takih družinah je neredno in slabo plačano delo, bolezen enega izmed staršev, nenadne nesreče, slabi pogoji za bivanje in podobno. Glede na naše izkušnje iz zadnje gospodarske krize pričakujemo, da se bodo stiske letos še povečevale. Pomoč s šolskimi potrebščinami bo zagotovo potrebovalo več kot 12.000 osnovnošolcev. V lanski akciji se je, tudi z vašo pomočjo, zbralo več kot 23.000 zvezkov.

Povabilo k sodelovanju

Letošnja akcija Pokloni zvezek bo predvidoma  potekala tako, kot smo bili vajeni v preteklih letih.  Vas vabimo, da skupaj z otroki poklonite nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč.  Vaš otrok bo v šoli prejel razglednico, kamor naj doma ali v šoli zapiše misel sporočilo, pozdrav…in/ali risbico za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vloži v darovani zvezek.

Načini darovanja: 

  • Zvezek (-ke) ali pa tudi šolske potrebščine prinese otrok v šolo, kjer jih bomo zbirali do 11.junija 2021
  • S SMS sporočilom ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919. Tako boste darovali 1 ali 5 EUR.
  • v vseh papirnicah Office&More ter galanterijah Bags&More, v času od 3. maja do 31. julija 2021

Vsak dar šteje.

HVALA

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost