Skoči na glavno vsebino
Select Page

Angleščina

Pozdravljeni, učenci in učenke 6. razredov.

Na tej povezavi bomo objavljali navodila in gradiva za pouk na daljavo, vključno z učnimi listi, pdf dokumenti, PPT, itd. Za vsa vprašanja ali informacije sva vam na voljo učiteljici angleščine v 6. razredu, ga. Tatjana Ignatov Žlebnik in ga. Gordana Marković, in sicer preko službenega e-maila ali preko eAsistenta.

Lep pozdrav.

S sredo, 1. aprila se pouk na daljavo seli v spletne učilnice. Kdor se še vedno ni vpisal, naj se čimprej vpiše. V pomoč so vam spodnji ključi. Po tem datumu se vsebine in gradiva na spletni strani ne bodo več objavljala.

V primeru kakršnikoli TEŽAV PRI VPISU v SU (pozabljeno geslo, težava pri prijavi…), se obrni na UČITELJICO RAČUNALNIŠTVA: majda.subic@os-igroharja.si

6.a – TJA ŽL6 – englishisgreat

6. b, 6.cMessages06

TOREK, 31.3.

6.c – jutri vso teorijo v povezavi z uro in merjenjem časa prepišeš v slovnični zvezek.    ura teorija

PONEDELJEK, 30.3.

6.a, 6.b in 6.c – na spodnji povezavi ponoviš teorijo in vajo za URO.    TIME

PETEK, 27.3.

6.a, 6.b, 6.c – na povezavi https://www.irokus.si/izbirka odpreš U, str. 70 in ponoviš uro. V šolski zvezek narediš naloge 1.a, b, nal. 2 in nal. 3, a, b.

ČETRTEK, 26.3.

6.a – rešuješ DZ, str. 44 in 45

6.b, 6.c – rešuješ interaktivne vaje za Present Simple na povezavi https://agendaweb.org/verbs/present_simple-exercises.html

Ko končaš posamezno nalogo, rešitve preveriš s klikom na gumb CHECK.

TOREK, 24.3 (6.c), SREDA, 25.3 (6.a, 6.b)

Nekateri že pridno pošiljate svoje pisne sestavke, kar nas zelo veseli. Še enkrat vas opozarjamo, da naj bodo napisani v word-u, da jih lahko popravimo in vam jih pošljemo nazaj. Časa imate, kot napisano, do petka.

V torek in sredo (odvisno, kdaj imate na urniku TJA) odprete povezavo https://www.irokus.si/izbirka, U, str. 69, in preberete ter v šolski zvezek rešite nal. 4 in 5. Neznane besede si prepišite in prevedite v slovar (slovnični zvezek).

PONEDELJEK, 23. 3.

Upamo, da ste se spočili in ste pripravljeni na nov delovni teden, ki je pred nami.

Učenci 6.a, 6.b in 6.c napišite krajši pisni sestavek o hrani in pijači. Navodila dobite v povezavi, nekateri ste jih tudi že napisali v šolski zvezek. Upoštevajte vse iztočnice. Spise napišite do petka, 27.3. in jih v word-u oddajte svoji učiteljici na njen službeni e-mail.

food_pisnisestavek

PETEK, 20.3.

6.a, 6.b, in 6.c – preverite rešitve vaj za prislove pogostosti (5-8 stran) PRISLOVI POGOSTOSTI_5_8_resitve

6.a – rešuješ križanke na temo hrane in pijače. food and drinks vocabulary esl crossword puzzle worksheets for kids

6.b, 6c – na povezavi https://www.irokus.si/izbirka odpreš U, str. 68 in v slovarček prepišeš vse besede za hrano in pijačo, ki jih še nimaš. Prav tako narediš z besedami U, str. 131 (skrajno desni stolpec). Vse nove besede tudi prevedeš.

Želimo vam lep vikend in ostanite zdravi.

ČETRTEK, 19.3.

6.a – v slovarček prepiši in prevedi besede za hrano in pijačo (naslov: Food and drink). food_besedišče

6.b, 6.c – rešuješ križanke na temo hrane in pijače. food and drinks vocabulary esl crossword puzzle worksheets for kids

SREDA, 18.3. (6.a, 6.b, 6.c)

Prosimo, da si pregledate rešitve vaj za prislove pogostosti (1-4 stran). Lep pozdrav.

PRISLOVI POGOSTOSTI_resitve_1_4

TOREK, 17.3. (6c), SREDA, 18.3 (6.a, 6.b)

Vidimo, da nekateri že pridno rešujete vaje za prislov pogostosti, kar nas zelo veseli. Torej, če ponovimo:

V torek, 17.3., 6.c naredi še preostale 4 strani, v sredo, 18.3. pa to naredita še 6.a in 6.b. Rešitve za prve 4 strani pošljemo jutri, da boste lahko pregledali.

Lepo vas pozdravljamo.

Napotki za prvo in drugo učno uro za 6.a, 6.b in 6.c

TOREK, 17.3., (6.c) in SREDA, 18.3., (6.a, 6.b). V šolski zvezek ponovite vaje za prislov pogostosti (preostale 4 strani).

PONEDELJEK, 16.3., 6.a, 6.b, 6.c

Učenci vseh 6. razredov ponovite prislove pogostosti (Adverbs of Frequency), ki so v priponki (pdf). Prvo uro ponovite prve štiri strani, in sicer v šolski zvezek.

prislovi pogostosti vaje

(Skupno 2.901 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost