Spoštovani starši in skrbniki!

Po slabih dveh mesecih zaključujemo naše delo in pred nami so »krompirjeve« počitnice. Naše delo je zaznamoval koronavirus, saj smo pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega in drugega dela morali upoštevati še preventivne ukrepe NIJZja. Ker se je večina od vas in vaših učencev držala predpisanih preventivnih ukrepov smo bili večino časa vsi v šoli. Imeli smo tri enotedenske karantene treh oddelkov in nekaj posameznih učencev, ki so ostali doma zaradi okužbe v družini. Nekaj učencev in učiteljev je zbolelo. Nekateri so se že pozdravili, drugi še okrevajo. Zahvaljujem se vam za res vzorno sodelovanje pri sporočanju okužb vaših otrok, saj smo lahko pravočasno organizirali karanteno za ostale učence. Prav tako ste v šolo pošiljali večinoma le zdrave otroke in zato okužb ni bilo veliko. Tudi problem nošenja mask smo rešili v korist vseh učencev in zaposlenih. Vse učence, razen prvošolčkov, smo pripravljali na izobraževanje na daljavo. Za vse smo pripravili AAI prijave in poskrbeli, da so se učenci od 2. razreda dalje vključili v Microsoft Teamse, ki je vstopna točka za delo na daljavo.

V zadnjem tednu smo pričeli z izvajanjem izobraževanja na daljavo z učenci od 6. do 9. razreda. Učenci nam dokazujejo, da je bila prava odločitev, da smo organizirali enotno vstopno točko v MTeamsih, saj učitelji učencem posredujejo vsa navodila za delo preko tega kanala in v možnosti klepet sodelujejo učenci z učitelji in le-ti med sabo. Tu se izvajajo tudi videokonference z učenci. Dodatna gradiva za samostojno delo, video in audio posnetki so naloženi v Arnesovih v spletnih učilnicah.

Najlepše se zahvaljujem vsem staršem, ki ste nam priskočil na pomoč in donirali prenosne računalnike, ki bodo še kako prav prišli učencem pri izobraževanju na daljavo. Dober je občutek, da si med sabo pomagamo. Če ima še kdo možnost pridobiti kakšen uporaben prenosen računalnik se še priporočamo. Za programsko opremo bomo poskrbeli mi.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je z današnjo okrožnico obvestilo, da so šole v skladu s šolskim koledarjem za šolsko leto 2020/2021, predvidoma za en teden zaprte (26. – 30. 10. 2020) in se v tem času v prostorih šole ne izvaja nobena aktivnost za učence.  V kolikor bi bil današnji ukrep prepovedi zbiranja ljudi v vzgojno-izobraževalnih zavodih podaljšan, se bo po jesenskih počitnicah izvajalo izobraževanje na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda. O tem vas obvestimo tudi preko spletne strani šole, na vaše elektronske naslove pa vam bomo poslali podrobnejša navodila za izobraževanje na daljavo.

Želim vam in vašim otrokom, da jesenske počitnice preživite čimlepše ob upoštevanju preventivnih ukrepov.

Ostanite zdravi.

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost