Skoči na glavno vsebino
Select Page

Prvi šolski dan je poseben trenutek za vsakega prvošolca, starše in učitelje. Vzdušje v  šoli je bilo polno pričakovanj, vznemirjenja in nasmehov, saj smo v ponedeljek, 2. septembra sprejeli naše nove prvošolce.

Večnamenskem prostoru šole so jih pričakali učenci 2. razredov, učitelji ter gospa ravnateljica mag. Polonca Petrica Ponikvar, ki je prvošolcem zaželela uspešno šolsko leto v katerem bodo navezali nova prijateljstva, pridobili potrebna znanja za uspešno izobraževanje. Vsak dan je priložnost za učenje nečesa novega. Ne glede na to, ali gre za branje, pisanje, računanje ali raziskovanje sveta okoli nas, naj bo vsak dan izziv, ki ga sprejmete z navdušenjem. Vsak od vas je poseben in pomemben del naše šolske skupnosti. Sodelujte s sošolci, bodite prijazni drug do drugega in vedno pomagajte, ko kdo potrebuje pomoč. V prijateljstvu se skriva moč in skupaj boste zrasli v čudovite osebe Dragi starši, vaša podpora je za nas in vaše otroke izjemno pomembna. Vabimo vas, da se nam pridružite na tej poti, da skupaj ustvarimo varno, spodbudno in prijetno okolje za naše učence

Sledil je kratek kulturni program, ki so ga pripravili naši drugošolci pod mentorstvom učiteljic, za popestritev prvega dne prvošolcev. Na sprejemu sta učence in njihove starše pozdravila in jim namenila nekaj spodbudnih besed ter priporočil tudi podžupan mag. Robert Strah ter g. policist Aleš Demšar.

Po uvodnem sprejemu so prvošolci skupaj s svojimi učiteljicami odšli v učilnice, kjer so spoznali šolski prostor in svoja nova učna gradiva. Učiteljice so za prvošolce pripravile različne igre in dejavnosti, ki so jim pomagale pri spoznavanju sošolcev in lažjemu vključevanju v novo okolje.

Starši so v tem času prejeli vse potrebne informacije o šolskem letu, urniku in šolskih pravilih, ob koncu pa smo imeli še priložnost, da so si lahko izmenjali svoje vtise in vprašanja z učitelji.

Verjamemo, da bo ta šolsko leto za naše prvošolce polno novih znanj, prijateljstev in veselih dogodivščin. Veselimo se njihove rasti in napredka ter smo prepričani, da bomo skupaj ustvarili nepozabne spomine.

Vsem prvošolcem in njihovim staršem želimo uspešen začetek šolanja in veliko uspehov v prihajajočem šolskem letu!

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost