Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci 8. razreda so se zjutraj odpravili na naravoslovni tabor na Livške ravne. Učitelji sporočajo, da so si učenci najprej ogledali kobariški muzej nato pa so se odpravili v Dom CŠODja, kjer jih je pričakalo lepo vreme. Pred njimi je teden pol izzivov. Na tem mestu bodo učitelji objavljali utrinke iz njihovega bivanja v tem delu Slovenije


1. DAN

Zjutraj smo se ob 7.45 zbrali pred šolo. Težko smo pričakali avtobus. Okoli osme ure smo se odpravili proti Kobaridu. Vožnja je bila zelo zanimiva, saj smo se zelo zabavali. Na Kostnici smo si ogledali skupno grobišče padlih italijanskih vojakov na Soški fronti. V muzeju 1. svetovne vojne ima vsaka soba svoje ime (bela soba, črna soba, soba zaledja, …), vsaka soba predstavlja svoje grozote Soške fronte. Po koncu ogleda smo se odpravili na Kavko. V domu smo dobili kosilo in pričakalo nas je  lepo vreme. Po obroku  smo imeli razne aktivnosti kot so plezanje na steni in igranje košarke oziroma nogometa. Ogledali smo si tudi Kavkino jamo. Bilo je zelo zanimivo, saj to ni običajna jama, ker v njej ni kapnikov, ni veliko netopirjev. Jama je prepišna. Imeli smo nekaj prostega časa, med katerim smo noreli po hodnikih in sobah. Učitelji s tem niso bilo zadovoljni. S težkimi močmi so nas ukrotili. Okoli šestih smo imeli večerjo. Bila je zelo okusna. Po večerji smo odšli na sprehod v temi, ob gozdu smo zaslišali glas ob katerem smo se prestrašili, vodič nam je povedal, da je to samo jelen. Po sprehodu smo odšli v kopalnice in se stuširali ter imeli prosti čas do 22.00. Ups, čas za spanje!!!!

Ana, Maša, Eva Amanda in Lea

no images were found

2. DAN

Učitelji so nas zbudili ob 7. uri. Vreme je bilo oblačno. Odšli smo na zajtrk, kjer nas je pričakal voziček, poln dobrot. Po zajtrku smo imeli lokostrelstvo in kulinarično delavnico, kjer smo izdelali kobariške štruklje. Nekdo (ne bomo vam povedale, da Aljaž!!) je zelo naglas izražal svoje znanje geografije. Pri lokostrelstvu smo streljali z učiteljem Zoranom. Sledilo je kosilo, ki je bilo okusno (njam, njam:)). Po kosilu smo imeli prosti čas, ki je zaradi hrupa skoraj ubil učitelje. V popoldanskem času odšli na nordijsko hojo, kjer smo se naučili tri osnovne korake. Ob poslušanju pripovedk o Posočju, smo se lahko svobodno likovno izrazili s svojimi likovnimi izdelki. Sledila je večerja, pri kateri smo jedli lastnoročno izdelane štruklje. Po večerji so nam učitelji vzeli vse elektronske naprave, uredili so nam urnik tuširanja ter prepovedali izhode iz sobe zvečer. Sedaj pišemo dnevnik, sledi pa še predavanje o pesmih iz Posočja.

Lana, Nika K., Nina, Neža B.

no images were found

 

Po gobarski mrzlici zdaj še telefonska …

no images were found

 

3. DAN

Učitelji so se nas usmilili in nas pustili spati do 7. 20. Nato smo odšli na zajtrk, kjer je zmanjkalo viki kreme. Bili smo zelo razočarani. Z učiteljem Matjažem smo kolovratili po Kolovratu in šli na Nagnoj. Šli smo v Italijo, kjer smo se sprehajali po tretji italijanski bojni črti. Šli smo v rove, kjer je bilo temno in punce so vpile kot sam vrag. Nazaj smo hodili eno uro in pol. Bili smo zelo lačni in žejni. Ko smo se vrnili smo imeli kosili. Po prostem času smo se razdelili v dve skupini, ena je šla izdelovat mandale, druga pa se je učila padalstva. Padalstvo je bilo zelo težko, saj smo imeli brezvetrje. Ko smo prišli domov nas je pričakala pripravljena miza. Jedli smo pleskavice in pire krompir z zeljem. Upamo, da bomo imeli športne igre zunaj pod osvetljavo reflektorjev. Verjetno se bomo po igrah šli umit in spat.

Luka, Aljaž B., Anže, Jernej

no images were found

4. DAN

Danes smo spali malo dlje. Za zajtrk pa sploh ni bilo več Viki kreme. Po zajtrku so B razred imeli izlet s kolesi, A razred pa smo po gozdnih tleh iskali gozdne živali. Kasneje smo se še zamenjali. Izlet s kolesi nam je bil zelo všeč!

Po dopoldanskih aktivnostih smo imeli kosilo. Za kosilo je bil golaž, polenta in za posladek čokoladni kolač. Nekateri učenci so pisali tekmovanje iz razvedrilne matematike, medtem ko smo ostali imeli prosti čas. Med prostim časom smo se šli skrivalnice, kar učiteljem ni bilo najbolj všeč. Sledil je orientacijski pohod. Pred večerjo smo odigrali še razredno tekmo med dvema ognjema (ne bom vam povedal da nismo zmagali). Zdaj nas  čaka še zaključni večer in ples.

Samo Čadež, Aljaž Jeram 8.a

no images were found

Jutri zaključujemo z naravoslovnim taborom. Po zajtrku se bomo odpravili v Gregorčičevo rojstno vas in nato še v kobariško ribogojnico.

Prihod domov je predviden od 15.30 – 16.00!

Gorazd, Janez, Polona, Patricija, učitelji

 

 

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost