Spoštovani starši in skrbniki!

Vlada Republike Slovenije je za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. To pomeni, da se bo vzgojno-izobraževalno delo v osnovnih šolah za vse učence izvajalo na daljavo tudi od 30. 11. 2020 dalje.

Na naši šoli bo delo potekalo tako kot do sedaj in so vam in vašim otrokom navodila že dobro poznana.

Od 1. 12. 2020 bomo učencem matične šole in podružničnih šol omogočili izposojo gradiva iz šolske knjižnice naše šole. Podrobnejše obvestilo knjižničarke še sledi.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) nas je obvestilo, da v primeru izboljšanja epidemiološke situacije v Sloveniji, obstaja možnost vrnitev učencev od 1. do 3. razreda v šolo s 7. 12. 2020. Prav tako se za takrat načrtuje v prostorih šole možnost izvajanja dopolnilnega pouka, drugih oblik individualne, skupinske pomoči in dodatne strokovne pomoči ter učencev in učenk, ki imajo tehnične težave pri spremljanju pouka na daljavo. Zato bomo na to še posebej pozorni v tem tednu pri izvajanju video konferenc z učenci.

V tem času je tudi aktualno ocenjevanje učencev. Na šoli smo že dosedaj izvajali ocenjevanje v skladu s sklepom, ki ga je ministrica za izobraževanje znanost in šport sprejela 26. 11. 2020. O podrobnostih bodo učence obvestili učitelji posameznih predmetov.

O vseh nadaljnjih ukrepih vas bomo obvestili, ko jih prejmemo s strani MIZŠ.

Lep pozdrav in ostanite zdravi

Marko Primožič

 

15. 11. 2020

Spoštovani starši in skrbniki!

Za nami je prvi teden pouka na daljavo za učence od 1. – 5. razreda in 2. teden za učence od 6. – 9. razreda. S starši od 1. do 3. razreda smo se v preteklem tednu videli na roditeljskih sestankih, kjer smo vam predstavili kako smo si tokrat zamislili naše delo, saj se zavedamo, da brez vašega sodelovanja in podpore tudi tokrat ne bomo mogli izpeljati zastavljenih ciljev. Zato se vam najlepše zahvaljujemo in vas prosimo za tako kvalitetno sodelovanje še naprej. Za lažje usmerjanje našega dela smo za vas starši in skrbniki učencev od 1. – 5. razreda pripravili anketo o kateri so vas že obvestili razredniki in prosimo, da jo izpolnite.

V primeru, da boste ugotovili, da težko zmorete usklajevati vaše obveznosti s šolskimi, se obrnite na vašega razrednika in z našo svetovalno službo se boste dogovorili kje vam lahko še priskočimo na pomoč.

Razredniki vaših učencev so vas že obvestili, da bo delo na daljavo potekalo še naslednjih 14 dni. Ugotavljamo, da večina učencev uspešno opravlja svoje šolsko delo, nekateri pa rabijo še malo vaših spodbud in nadzora.

Trudimo se zagotavljati računalniško opremo za izvajanje pouka na daljavo in tehnično pomoč pri uporabi. Do sedaj smo izposodili že več kot 60 kosov računalnikov, tablic in druge opreme. Ob tem se najlepše zahvaljujem vsem staršem, ki ste pomagali z donacijo opreme, Zavodu tri in drugim donatorjem brez katerih tega ne bi zmogli. Zaenkrat nam je za izposojo ostalo še nekaj stacionarnih računalnikov za katere še iščemo spletne kamere.

Skupne govorilne ure

Obveščamo vas, da bodo v torek, 17. 11. 2020, skupne govorilne ure na matični šoli od 17.00 – 18. 30, ki bodo potekale na daljavo v aplikaciji MS Teams. O tem so vas podrobneje obvestili razredniki. Ne pozabite se prijaviti s sporočilom učitelju ali razredniku v eAsistentu ali s sporočilom na službeni naslov učitelja, ki ga najdete na naši spletni strani v veji O šoli/zaposleni. Vabljeni, da se jih udeležite in se pogovorite z razrednikom ali učiteljem posameznega predmeta.

Žal vas moram obvestiti, da smo prisiljeni prestaviti prireditvi Dobrodelni koncert in Miklavžev sejem, ki bi jih morali izpeljati v tem mesecu. Upam, da nam uspe izvesti prireditvi kasneje, da bi še naprej lahko polnili šolski sklad.

Vsi, ki ste v skladu s kriteriji, naročili topli obrok, ga prevzemate v Vrtcu Kamnitnik Škofja Loka oz. ga vam dostavlja Civilna zaščita v skladu z  dogovorom. Tudi v naslednjih 14 dneh bo tako.

Poslovni čas šole

V skladu z usmeritvami Vlade Republike Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije ter v skladu z usmeritvami Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vas obveščamo, da se zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID-19 na OŠ Ivana Groharja do preklica uvaja naslednji ukrep: za obisk OŠ Ivana Groharja Škofja Loka se morate predhodno naročiti po telefonu 04/506 11 13 ali elektronsko, s posredovanjem sporočila na e-naslov info@os-igroharja.si.

Uradne ure so po predhodnem dogovoru vsak delovni dan od 8. do 10. ure.

Poslovni čas šole je od ponedeljka do petka od 7.00 do 14.00 ure.

Kontaktni podatki

Vas starše in skrbnike bomo s strani šole obveščali preko spletne strani šole in eAsistenta. Zato je pomembno, da si uredite dostop in kontaktne podatke v eAsistentu. Navodila najdete na njihovi spletni strani https://www.easistent.com/

Še enkrat hvala vsem za sodelovanje in vašo podporo. Vem, da bomo skupaj zmogli tudi tokrat.

Ostanite zdravi

Lep pozdrav

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost